Mám problém s chrbticou

Fórum o liečivých rastlinách

Mám problém s chrbticou

Poslaťod Adminb » 28 Feb 2012, 20:15

Napíšte nám svoje skúsenosti pri liečbe chrbtice. Čo vám pomohlo? Ako ste sa liečili?
Adminb

Re: Mám problém s chrbticou

Poslaťod Pamela44 » 29 Feb 2012, 14:31

problem s chrbticou znamena oslabeny svalovy korzet. Ma to vacsina ludi a na to nezabera naozaj asi nic ine len cvicenie. Odporucam Pilates, pomoze na spevnenie svalov a zlepsenie stavu celej chrbtice, pokial mozno aj plavanie (ale nie plavecky spôsob prsia, skôr kraul alebo znak). Ked uz ide o dlhodoby problem, moze to byt vaznejsie, treba navstivit lekara, aby povedal diagnozu.Bez toho, aby clovek vedel co mu je a podnikal by rozne "napravy" chrbtice u vselijakych chiropraktikov - moze to zle skoncit. Poznam pripad, ked zene s osteoporozou (ani nevedela, ze ju ma) zlomili stavec pri "napravovani" chrbtice....
Pamela44

Poslaťod Rosalia » 05 Mar 2012, 12:51

Ja mam poskodene platnicky L4-L5, L5-S1 a musim ist na operaciu. Mam strach, ale po 2 rokoch bolesti a tiez zhorseniu chôdze, nezaberaju mi lieky. Operaciu som brala ako posledne riesenie, skusala som ozon, napravanie, masaze, sukromnu kliniku...nic nepomohlo....som zvedava ako dopadnem...
Rosalia

Poslaťod tomyk » 12 Mar 2012, 09:15

Ja som mal tiez taky problem - vyskocena platnicka, L4-L5 a L5-S1...Nasiel som si dobreho chiropraktika a velmi mi pomohol. Bol som u neho 3-krat. Po prvom cviceni ma velmi bolel chrbat (na to ma upozornil), aj preto,lebo som bol dlhy cas bez pohybu. Po druhom cviceni mi bolest vystrelujuca do nohy zmizla a na tretom cviceni ma uz len masiroval, cvicil so mnou a napravil co sa dalo. Odporucal by som najskôr toho chiropraktika, ale dobreho, lebo nekvalitny by mohol viac ublizit, ako pomôct.
tomyk

Poslaťod peter88 » 12 Mar 2012, 09:59

Podla môjho nazoru je chodenie k fyzioteraputovi len docastne riesenie a nezastavi to pokodzovanie platnicky. Moja manzelka si dala napravat chrbticu, potom mala pokoj asi 5 rokov. Ale dnes ma bolesti a riesi to len liekmi, lebo vraj sa to uz neda operovat. Takze je to vzdy tazke rozhodovanie a treba konzultovat aj s lekarmi.
peter88

Poslaťod Magda » 12 Mar 2012, 10:42

Ja som sa podrobila operácii chrbtice na Kramároch. Spočiatku som cítila úľavu, ale potom sa mi bolesti vrátili a boli silné. Takže sa ďalej liečim, ale je mi len horšie. Mám problémy sa hýbať a aj minimálny predklon je ťažký. Bežná chôdza len na pár metrov mi spôsobuje silné bolesti, musím zostať stáť a až po chvíli pokračovať ďalej. Stále mi hrozí pád. Bolia ma jazva, nohy, chrbtica, nemôžem ani zaspať a keď už aj zaspím - zobudím sa na bolesť. Dokonca mi ani lieky na bolesti nepomáhajú. Je to ťažké a neviem ako ďalej...Od operácie som neschopná samostatného života a hrozí mi invalidita a ďalšia operácia!
Magda

Poslaťod Edita31 » 16 Apr 2012, 08:16

Mne tiež hrozila operacia chrbtice kvôli platničke. Povedala som si, že operáciu budem brať ako poslednú možnosť, tak som vyskúšala všeličo. Chodila sa na odbornú fyzioterapiu -to mi veľmi pomáhalo, avšak dočasne, dotávala som infúzie...Napokon som vyskúšala ozonoterapiu pre dvomi rokmi - mne to veľmi pomohlo. Stále tiež denne cvičím cviky, ktoré som sa naučila na fyzioterapii - takže zatiať je môj stav relatívne dobrý.
Edita31

Poslaťod anjela » 23 Apr 2013, 18:37

Pri bolesti chrbta, teda bolesti nervu su obycajne silne a neprijemne, to viem z vlastnej skusenosti. Mne dost pomaha cvicenie a vacsie davky kvalitneho rybieho oleja (lyzicu denne), bromelain-enzym z ananasu, kurkumin, selen, zinok, jod, aj vela c vitaminu...
anjela

Späť na Liečivé rastliny

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť